zondag, januari 08, 2006

Microsoft maakt Chinese blogger monddood, ofwel: ernstig lek in MSN/Windows XP gedicht...

...Ook te lezen in de New York Times van 6 januari: om het de Chinese censors niet al te moelijk te maken (lees: de verkoop van miljoenen Windows-licenties niet in gevaar te brengen...), is de firma Microsoft rond de jaarwisseling - met de moed van een gillende keukenmeid - er zelf maar toe overgegaan de populaire weblog van de (kritische) Chinese journalist Zhao Jing te verwijderen van het eigen MSN-netwerk. Pikant detail: de journalist pleitte in zijn weblog voor meer (pers)vrijheid in eigen land...Zhao Jing stak ten tijde van zijn persoonlijke zuivering net de brand in het blijkbaar al te korte lontje van China's nieuwste Andre Hazes familiegraf-vuurpijl/mark IV - ergens op een afgelegen middenstip net buiten Shanghai - en was derhalve niet voor commentaar bereikbaar. Naast de aanzienlijke lading as die deze pijl tot op stratossfeer-hoogte de lucht in kan tillen, brengt de kleine raket tijdens zijn reis naar hoger regionen fluitend een selectie van bekende melodieen uit het kleurrijke oeuvre van onze zo geliefde (yeahhgg...teiltje!) volkszanger ten gehore. Maar dit geheel terzijde.
Driewerf BAH, Microsoft...ruggegraatloze eikels!!! Tank tegenover een mannetje met twee boodschappentassen. Durven jullie wel?
Wie overigens op Google zoekt naar een afbeelding van Zhao Jing krijgt 77.000 foto's van Chinezen te zien die het allemaal zouden kunnen zijn...

Comments: Een reactie posten



<< Home

This page is powered by Blogger. Isn't yours?