dinsdag, maart 07, 2006

LIVE UIT NYC: Op bezoek bij bureau communicatie van de NYPD...

Wie zei daar dat de New Yorkse politie alleen bestaat uit nurkse, verbeten agenten die eerder een revolver trekken dan dat ze een vraag stellen?
Vandaag met m'n brutaalste hoofd het hoofdbureau van politie aan no. 1 Police Plaza, Manhattan South, binnen gelopen. En ja, het lukte me uiteindelijk het hoofd van bureau communicatie van de NYPD te spreken te krijgen, de man die het woord voert namens 37.000 geuniformeerde en 13.000 civiele medewerkers, 50.000 'cops' in totaal. (Het land van de Big mac doet z'n naam eer aan.) De man heeft een afspraak voor me geregeld op het 9th precinct, hier naast de deur van het adres waar ik logeer. Geweldige gelegenheid om een artikel te schrijven voor ons eigen korpsblad. 'Ja hoor, ik maak een afspraak voor je. Bel alleen na zessen even op om e.e.a. te bevestigen. That's all.' Thank you, Deputy Commissioner Paul J. Browne!

Dan heb ik de 13e verdieping van het hoofdbureau van politie en het 9th precinct aan de binnenkant gezien. Wie riep daar dat informatie uitwisselen binnen de politie een probleem is?

PS: Dit was - wat eten betreft - een dag met een internationaal karakter: 's Middags Cubaans gegeten (Rijst, steak, bonen...) in een zijstraatje nabij het WTC - bediend door een kleine, pittige, hondsbrutale Hispanic serveerster die bij het afrekenen m'n bonnetje op tafel smeet en mij iets toebitste van 'you can leave your money on the table', de rekening iets bedragende in de buurt van $10,37 of $11,21 of daaromtrent...jaaaaaa, hallooooo. Van m'n buurman een tafeltje verderop (een vreselijk aardige vent, kon een tweelingbroer van Snoop Dogg zijn...) geleerd hoe je hier mee om moet gaan, hihihiii...
's Avonds Italiaans gegeten in een zijstraatje nabij Times Square, Spaghetti con frutti di Mare,
lekker langzaam aan gedaan, ondertussen uitgebreid de New York Times gelezen en de boel naar binnen gespoeld met twee grote Budweisers.

Comments: Een reactie posten



<< Home

This page is powered by Blogger. Isn't yours?