zaterdag, september 09, 2006

De PVDA en de strijd tegen terreur...of hoe Wouter Bos voor de laatste maal waarschuwt...

In een gisteren (8 september) gepresenteerd plan geeft de PvdA aan wat de partij wil ondernemen tegen zaken als terrorisme en radicalisering. Het is tenslotte bijna 11 september.
Ik heb dit document gedownload en (grotendeels) gelezen.

Het plan heet 'van wijk tot wereld'. De wijk is hier ergens in Nederland. De wereld ligt daarbuiten. Ertussenin gaat vanalles mis.

In De wijk bruist het gezellig van onbekommerd moslim-radicalisme waarvan geen mens snapt hoe het er is gekomen, gegeven het feit dat welgestelde, hoog-opgeleide, gearriveerde, goed geintegreerde jonge moslims die tot aan het puntje van hun kruin een westerling lijken op een gegeven dag plotseling toch gaan dromen van Het Kalifaat.

De wereld, dat zijn landen als Iran, Syrie, Irak, Jordanie, Afghanistan, Saoedi-Arabie, Pakistan, dat zijn de denkbeelden van mensen als Al-Zarqawi en/of zijn aanhangers, dat zijn ideologieen als het Salafisme, dat zijn mensen voor wie niets anders er toe doet dan het martelaarschap, mensen voor wie het gewelddadig ombrengen van westerlingen en het met geweld opleggen van de eigen religieuze waarheid aan eenieder die aangeeft in zijn of haar leven misschien wel meer dan één boek te willen lezen het hoogst haalbare is.

De PVDA gaat nu zorgen dat het helemaal goed komt tussen De wijk en De wereld. Hoe ik dat zo zeker weet? Omdat ik het PVDA-rapport (grotendeels) heb gelezen. En in dat PVDA-rappport staat de volgende zin:

'Omdat het moderne terrorisme zo gewelddadig is moet allereerst de nadruk liggen op voorkomen en tegenhouden. Anders is het eenvoudigweg te laat.'

Ik snap het. Wat een diepgang. Hoe heb ik het ooit anders kunnen zien? 'Als het te laat is hebben we het niet kunnen voorkomen'. Let ook op dat 'eenvoudigweg', een linguistische knieval voor de laatste restanten S.D.A.P.-electoraat.

Ongeveer zoals Theo van Gogh 'eenvoudigweg' ophield met ademen nadat niemand had kunnen voorkomen en tegenhouden dat Mohammed B. Van Gogh's strot tot aan de ruggewervel doorsneed?

Nu de PVDA het op een rijtje heeft...wat kan er nog misgaan...?

Comments: Een reactie posten



<< Home

This page is powered by Blogger. Isn't yours?