zondag, september 17, 2006

Excuses van de Paus...maar waarvoor...?

Castel Gandolfo (even buiten Rome) - In een heilige mis die bol stond van verholen veiligheidsmaatregelen heeft Paus Benedictus XVI vanochtend medegedeeld spijt te hebben van zijn opmerkingen over de Islam. 'Ik citeerde net de verkeerde kerkvader, sorry," zou de Paus hebben gezegd. "Manuel II Paleologos? Ach! Ik bedoelde natuurlijk Manuel III. Kijkt er dan niemand meer m'n aantekeningen kritisch door!?"

In een mis die traag op gang kwam omdat wierookvaten, liederenbundels, gebedenboeken, biechtstoelen, altaaropstellingen, misdienaars, gelovigen en andere andere paraphernalia van het Rijke Roomse Leven door veiligheidsagenten op veilige afstand van de Paus waren opgesteld, sprak de Paus verzoenende woorden. "Laat er geen misverstand over bestaan. 'Islam' en 'Geweld' zijn woorden die je nooit naast elkaar in enig geschrift tegenkomt, tenzij een auteur er op uit is de Islam in een kwaad daglicht te stellen. En zo iemand ben ik niet! Wil ik niet zijn!"

Speciale undercover-agenten van de befaamde Zwitserse Garde luisterden ondertussen aandachtig mee met hardop biddende gelovigen, beducht op mogelijk explosieve zinsneden, aanroepingen en smekingen. Enkele kardinalen waren bezig gevoelige passages te schrappen uit mogelijk aanstootgevende psalmen. Zusters en Nonnen met paraplu's, gebedenboeken en lenzenvloeistof (verreweg de meeste!) werden biddend opgesteld achter een betonnen scheiddingswand van 8 meter hoog en 10 meter dik. Andere gelovigen werd gevraagd uit voorzorg Islamiet te worden, alvorens deze Katholieke eredienst te bezoeken

Nadat de Paus was voorgegaan in gebed deden zich geen ongeregeldheden meer voor. Bij het horen van het woord Darfur leken alle aanwezigen last te krijgen van acute gehoorgestoordheid. Na de mis ging ieder zijnsweegs richting oecemenische biljartclub.

Comments: Een reactie posten



<< Home

This page is powered by Blogger. Isn't yours?